counter create hit

Harga Kerusi Pejabat

Mahu tahu harga Kerusi Pejabat Malaysia? Jom kita semak Senarai Harga Kerusi Pejabat Murah di Malaysia.


Apa Itu Kerusi Pejabat

Kerusi pejabat adalah jenis tempat duduk yang sangat biasa yang paling biasa menampilkan kerusi empuk kembali dengan sokongan lumbar, tempat duduk empuk, ditetapkan pada kastor, membolehkannya berguling dan berpusing.

Ia sering boleh laras ketinggian dan sering dirujuk secara bergantian sebagai kerusi meja atau kerusi komputer.

Kebanyakkan  harga kerusi adalah bergantung kepada kepada material dan mekanima yang digunakan seperti samada ‘armrest boleh laras’ ‘seater boleh dilaras’.

Kami mempunyai pelbagai jenis kerusi pejabat yang sesuai digunakan di pejabat, rumah dan sekolah. Pelbagai size, ketinggian & reka bentuk kerusi pejabat yang boleh dibuat.


Jenis Kerusi Pejabat

Jika anda memikirkan kerusi, maka kami berada di halaman yang sama. Kerusi menerima sedikit atau tiada pengakuan, walaupun kesannya yang besar terhadap produktiviti dan postur badan seseorang.

Terdapat senarai kerusi pejabat yang bergaya atau konvensional yang boleh berfungsi untuk anda, bergantung kepada keperluan tempat kerja anda.

Di sini, kami akan membincangkan beberapa jenis kerusi pejabat yang biasa untuk membantu anda menentukan apa yang paling sesuai dengan keperluan anda.

1. Executive Chair

Executive Chair

Kerusi eksekutif, seperti namanya, adalah kerusi pejabat premium. Mereka kebanyakannya digunakan oleh pihak atasan, mencerminkan kekananan mereka dalam sesebuah organisasi.

Punggung mereka yang anggun dan tinggi, elegan, tempat letak tangan yang tebal, sandaran kepala, dan kualiti binaan premium menjadikannya tidak kurang daripada takhta moden. Ringkasnya, mereka semua tentang menunjukkan kuasa dan kuasa.

Setakat ini, kita hanya membincangkan penampilan mewah kerusi eksekutif, tetapi kita tidak boleh memandang rendah keselesaan yang dijamin oleh kayu atau logam yang mahal dan kerusi kulit yang mewah dan kerusi kulit kerusi.

Sebagai bonus, kerusi-kerusi ini jarang memerlukan penggantian kerana kerusi eksekutif yang berkualiti boleh bertahan sehingga 10 tahun.

2. Heavy Duty Office Chair

Heavy Duty Office Chair

Jika anda mempunyai syif yang panjang di tempat kerja atau mempunyai pekerja yang bekerja sepanjang malam, kerusi tugas berat adalah semua yang anda perlukan.

Direka khusus untuk kegunaan yang luas, ia mempunyai ciri-ciri yang mantap dan mekanisme yang dibina dengan baik.

Terbaik untuk pekerjaan dengan waktu pejabat yang panjang, seperti hospital dan pusat panggilan, kerusi ini dilengkapi dengan ciri-ciri seperti tempat letak tangan, sokongan lumbar, dan ketinggian boleh laras.

Oleh kerana pejabat dengan syif 24 jam kebanyakannya memerlukan pekerja menjadi sangat fokus, adalah penting untuk mempunyai kerusi yang selesa.

Ciri reka bentuk khusus di kerusi ini membantu mencegah sakit belakang dan postur yang membongkok. Ini boleh mengelakkan pekerja daripada letih terlalu awal di tempat kerja.

3. Leather Chair

Leather Chair

Kerusi kulit, seperti namanya, adalah kerusi kerusi yang dihiasi dengan kulit. Kerusi ini lebih mahal daripada yang lain yang direka menggunakan mesh, kain, dan vinil.

Oleh kerana perbezaan harga dan bahan yang unik, kerusi ini biasanya digunakan oleh orang dalam kedudukan yang lebih tinggi.

Kerusi kulit terdapat dalam pelbagai pilihan, seperti kulit poliuretana (PU), kulit terikat, dan kulit tulen. Setiap jenis memerlukan kaedah pembersihan yang betul untuk mengelakkannya daripada haus.

Di antara ini, kerusi kulit tulen adalah yang terbaik dari segi keselesaan, ketahanan, kebolehpercayaan, dan estetika. Walau bagaimanapun, mereka sangat mahal dan sukar dikekalkan.

Jika anda adalah salah seorang eksekutif dalam organisasi dan duduk di dalam bilik berhawa dingin, maka kerusi kulit adalah pilihan terbaik untuk anda.

4. Ergonomic Chair

Ergonomic Chair

Kerusi pejabat moden yang telah mendapat banyak populariti dalam beberapa tahun kebelakangan ini adalah kerusi ergonomik.

Kerusi-kerusi ini datang dengan begitu banyak faedah yang bergaya dan dicari. Ia mempunyai faedah gabungan semua kerusi yang dibincangkan setakat ini, serta direka khusus untuk mengurangkan implikasi kesihatan yang serius dari duduk berpanjangan dengan memberikan keselesaan dan memperbaiki postur.

Pertama kali direka pada tahun 1976 oleh Bill Stumpf, seorang pereka di Herman Miller, kerusi ergonomik telah berkembang dari semasa ke semasa dan berdiri tanpa ditewaskan dalam memberikan keselesaan dan sokongan.

5. Drafting Chair

Drafting Chair

Adakah anda seorang arkitek atau artis yang bekerja di meja berdiri? Atau adakah anda bekerja di makmal dengan meja tinggi? Sekiranya ya, kerusi penggubal adalah semua yang anda perlukan.

Direka khusus untuk dipasangkan dengan meja penggubal atau meja ketinggian kaunter, kerusi penggubalan dilengkapi dengan semua ciri kerusi pejabat biasa.

Ketinggian tambahan kerusi membolehkan anda duduk dan berehat semasa bekerja daripada berdiri dan mengalirkan tenaga anda dalam masa yang singkat.

Tempat letak kaki boleh laras, selalunya diperbuat daripada keluli atau plastik, memberikan sokongan untuk kaki anda, manakala ketinggian kerusi membolehkan peralihan pantas antara kedudukan duduk dan berdiri.

Kerusi ini mempunyai kawalan ketinggian pneumatik dan ketinggian boleh dilaraskan untuk digunakan dengan meja konvensional juga.

6. Mesh Chair

Mesh Chair

Kualiti ergonomik kerusi mesh adalah salah satu tarikan terbesar mereka.

Memandangkan penampilan mereka yang hebat, reka bentuk bernafas dan tahan lama, dan sokongan lumbar dan postur, kerusi ini sangat berpatutan, menjadikannya perabot pejabat yang mesti dimiliki.

Kerusi mesh sesuai untuk orang yang bekerja selama berjam-jam kerana kerusi mematuhi bentuk badan anda dan mengekalkan lengkung semula jadi tulang belakang.

7. Conference Chair

Conference Chair

Kerusi onference digunakan di bilik persidangan atau pejabat swasta. Kerusi persidangan, seperti kerusi eksekutif, adalah simbol kuasa atau pengawasan.

Bahan yang biasa digunakan untuk kerusi persidangan ialah fabrik dan kulit, yang membantu anda bekerja dengan selesa, walaupun semasa penggunaan yang berpanjangan.

Bahan asas biasanya aluminium dan kromium, manakala kastor diperbuat daripada nilon.

Jika anda bekerja berlebihan di komputer atau biasanya perlu duduk di bilik persidangan yang menghadiri persembahan yang panjang, maka kerusi persidangan adalah kerusi terbaik untuk anda pertimbangkan.

8. Armless Chair

Armless Chair

Kerusi Meja Pejabat Komputer Rendah Belakang adalah salah satu kerusi tanpa lengan yang terbaik dan paling biasa digunakan.

Ia dilengkapi dengan ketinggian boleh laras dan belakang yang rendah dan boleh dimuatkan ke kawasan kecil dengan mudah. Ia mempunyai pelapik tempat duduk tebal dan sokongan belakang mesh.

Kerusi tanpa lengan, seperti yang boleh diteka dari nama mereka, tidak mempunyai tempat letak tangan.

Jika kerja anda termasuk bekerja lebih dekat dengan meja anda, atau anda memerlukan ruang terbuka untuk menaip atau bermain instrumen seperti gitar, anda memerlukan kerusi tanpa lengan untuk meningkatkan persediaan kerja anda.

9. Petite Chair

Petite Chair

Seperti kerusi besar dan tinggi, ini lebih merupakan sub-kelas tempat duduk, dan seperti kerusi besar dan tinggi, mana-mana jenis kerusi komputer yang dijual hari ini boleh dipesan dalam varian kecil, yang lebih kecil, lebih ringan, dan dibina daripada bahan nipis, dioptimumkan untuk orang yang lebih kecil secara fizikal.

Juga seperti kerusi besar dan tinggi, ciri-ciri menentukan mereka yang lain dimaklumkan oleh jenis kerusi tertentu.


Senarai Harga Kerusi Pejabat

Berikut adalah senarai harga kerusi pejabat murah di Malaysia yang mesti anda ketahui, iaitu:

1. Kerusi Pejabat Murah

Jenis Kerusi PejabatPrice
Kerusi Pejabat MurahRM70.00
Kerusi Pejabat Murah KitchenZ EVA Office Chair ErgonomicRM137.00-RM379.00
Kerusi Pejabat Murah Maya Office Chair-Ergonomic Med Breathable and ComfortableRM56.55
Kerusi Pejabat Director Hight Back Office ChairRM195.00
Pembekal Kerusi Pejabat Model EXE 0211 (Fabric)RM267.00-RM370.00
Pembekal Kerusi Pejabat Model DYM 121 (Fabric)RM713.00-RM990.00
Pembekal Kerusi Pejabat Model LUX-0121RM580.00-RM1,830.00

2. Kerusi Pejabat IKEA

Jenis Kerusi Pejabat IKEAPrice
Kerusi Pejabat Ikea BleckbergetRM199.00
Kerusi Pejabat Ikea FlintanRM299.00
Kerusi Pejabat Ikea FjallbergetRM899.00
Kerusi Pejabat Ikea GrupspselRM1,299.00
Kerusi Pejabat Ikea HattefjallRM1,499.00
Kerusi Pejabat Ikea HuvudspelareRM299.00
Kerusi Pejabat Ikea JarvfjalletRM999.00
Kerusi Pejabat Ikea LangfjallRM699.00
Kerusi Pejabat Ikea MillbergetRM499.00
Kerusi Pejabat Ikea MarkusRM599.00
Kerusi Pejabat Ikea SmallenRM99.00
Kerusi Pejabat Ikea SkruvstaRM499.00
Kerusi Pejabat Ikea UtespelareRM499.00

Kami memastikan bahawa harga Kerusi Pejabat Malaysia terbaik di atas, diperolehi daripada sumber yang boleh dipercayai.

Perubahan kepada mana-mana harga di atas, mungkin berlaku pada bila-bila masa tanpa notis terlebih dahulu.

Semoga maklumat di atas dapat membantu dan bermanfaat untuk anda semua.