counter create hit

Harga Mesin Ayam Golek

Mesin ayam Golek / rotisseries adalah gril ayam automatik yang biasanya dimiliki oleh chef, pemilik restoran, hotel,dan perniagaan lain dalam bidang masakan.

Mahu tahu Harga Mesin Ayam Golek Malaysia? Jom kita semak Senarai Harga Mesin Ayam Golek murah di Malaysia.

Mari kita mulakan . . .

Jenis Mesin Ayam Golek

Mesin ayam golek ini mempunyai 3 jenis yang berasaskan sumber utama yang digunakan dalam mesin ayam golek, iaitu elektrik, gas dan propane.

Setiap jenis ini mempunyai kelebihan dan kekurangannya, berikut di bawah adalah penjelasan setiap jenis mesin ayam golek.

1. Mesin Ayam Golek Elektrik

Jenis mesin ayam golek elektrik
Mesin ayam golek elektrik

Mesin ayam golek elektrik menawarkan kawalan suhu yang lebih tepat. Mesin ini baik dari segi keupayaan untuk mengawal ketuhar dalam julat suhu yang lebih luas dan bagaimana sama rata mereka memasak.

Kelemahan enjin ini adalah bahawa dengan kuasa elektrik ia tidak dapat mencapai suhu tertinggi seperti enjin ayam golek gas dan propane, serta mentol pemanasan dalam mesin ini boleh mahal untuk diganti.

2. Mesin Ayam Golek Gas

Harga mesin ayam golek
Mesin ayam golek gas

Seterusnya mesin ayam golek gas, mesin ini mempunyai suhu yang lebih tinggi supaya apabila memasak ia akan dapat menjadi lebih cepat, mesin ini juga memerlukan sedikit penyelenggaraan, kerana ia tidak mempunyai mentol yang perlu diganti.

Walau bagaimanapun, mesin ini bukan pilihan yang baik jika anda memerlukan haba yang lebih rendah dan ketepatan untuk memasak hidangan khas.

3. Mesin Ayam Golek Propane (Propana)

Contoh mesin ayam golek propane
Mesin ayam golek propane

Maka yang terakhir adalah mesin ayam golek propane, mempunyai satu kelebihan besar berbanding ketuhar gas dan elektrik, iaitu mesin ini boleh menjadi mudah alih.

Mesin ini sesuai untuk syarikat yang berkhidmat, berdemonstrasi, atau menyediakan di lokasi terpencil.

Cara Memilih Mesin Ayam Golek

Untuk memilih mesin golek ayam ini, terdapat beberapa perkara yang perlu dipertimbangkan, seperti kapasiti dan nota mengenai utiliti mesin.

Pertimbangan kapasiti, Jadi untuk kapasiti pengeluaran yang anda tentukan bergantung pada jumlah penjualan anda, dan sebagai peraturan umum anda perlu menambah kapasiti 15% tambahan untuk menampung pertumbuhan.

Pertimbangan nota mengenai utiliti, terdapat beberapa perkara yang perlu anda ketahui mengenai utiliti, iaitu: Tekanan gas, litar ampera tinggi, motor dan lampu, hud pengudaraan paip, dan kayu.

Senarai Harga Mesin Ayam Golek

Berikut adalah senarai harga mesin pembakar ayam golek, lengkap dengan harga mesin ayam golek second hand murah, yang boleh menjadi rujukan untuk anda:

Mesin Ayam GolekHargaHarga mesin terpakai
Mesin ayam golek kapasiti 25 ekor (Elektik)RM8,500.00RM6,375.00
Mesin ayam golek kapasiti 50 ekor (Elektik)RM12,000.00RM9,000.00
Mesin ayam golek kapasiti 35 ekor (Elektik)RM3,899.00RM2,924.00
Mesin ayam golek kapasiti 30 ekor (Gas)RM3,800.00RM2,850.00
Mesin ayam golek NutriChef (Propane)RM441,14RM330.00
Mesin ayam golek (Elektrik) 38UdRM8,000.00RM6,000.00

Itu maklumat penting yang berkaitan dengan mesin golek ayam yang boleh menjadi rujukan anda sebelum membeli mesin ini, semoga ia berguna.