counter create hit

Harga Wrap Kereta Murah

Mahu tahu jenis warp kereta dan harga wrap kereta di Malaysia? Jom kita semak senarai harga wrap kereta murah Malaysia serta jenisnya.

Senarai Harga Wrap Kereta

Berikut dikongsikan maklumat berkaitan harga warp kereta dari yang murah dan premium.

Berikut senarai harga wrap kereta murah malaysia

Jenis Kereta dan WrapHarga
Sedan/ Hatchback/ Coupe 
Satin Wrap Gred StandardRM1450-1750
Matte Wrap Gred StandardRM1550-1850
High Gloss Metallic Gred StandardRM1700-2100
Sticker Multi Toning Gred StandardRM1850-2350
MVP/ SUV
Satin Wrap Gred StandardRM1950-2600
Matte Wrap Gred StandardRM2050-2750
High Gloss Metallic Gred StandardRM2400-2900
Sticker Multi Toning Gred StandardRM2600-3250
Paint Protection Film PPF Wrap
Sedan/Hatchback StandardRM1400-1850
SUV/MVP StandardRM1800-2250
Sedan/Hatchback PremiumRM2250-2600
SUV/MVP PremiumRM3250-3750

Perbezaannya adalah warp kereta murah bila gam wrap dah buka berkemungkinan besar ada kesan pada kereta nanti dan memerlukan kos atau tenaga pula untuk bersihkannya pula. Warna nya pula hanya ada 15.

Untuk yang mahal, pelekatnya mudah dicuci pendek kata tidaklah berisiko. Malah warna dan jenis kilauan juga pelbagai.

Jenis Wrap Kereta

Berikut adalah beberapa jenis warp kereta yang biasa digunakan, inilah penjelasannya:

1. Glossy Wrap

Glossy Wrap mungkin menyerupai cat kereta klasik dan asli. Penamat bungkus kereta glossy wrap sangat halus. Balut ini boleh didapati dalam pelbagai warna dan juga dilengkapi dengan serpihan logam.

Balut kereta berkilat boleh mengubah keseluruhan rupa kenderaan anda. Ia boleh menjadikan kereta anda lebih bergaya. Oleh itu, jika anda ingin memberikan kereta anda maka glossy wrap ini boleh menjadi pilihan utama untuk anda.

2. Matte Wrap

Matte Wrap adalah bertentangan sepenuhnya dengan ledingan kereta glossy wrap. Seperti namanya, ia menawarkan kemasan matte pada kereta anda. Cahaya tidak boleh dipantulkan pada permukaan ini. 

Balutan matte menawarkan rupa klasik pada kenderaan anda. Ia juga menjadikan kereta anda tidak biasa. 

Beberapa reka bentuk dan tekstur dicipta oleh pembalut kereta matte. Orang ramai di Grand Prairie lebih suka memasang pembalut ini kerana gayanya yang unik.

3. Satin Wrap

Kilatan lebih dalam pada kereta dengan satin warp, berbanding dengan matte. Walau bagaimanapun, anda tidak dapat melihat sebarang pantulan yang betul pada permukaan pembalut, tetapi jumlah cahaya minimum boleh dipantulkan daripada pembalut kereta matte. 

Balutan satin memberikan rupa yang sangat profesional pada kereta anda. Jadi, ia boleh digunakan untuk pengiklanan mudah alih. Selain itu satin wrap menawarkan reka bentuk yang sangat anggun. 

Jadi, jika anda mencari gabungan balutan berkilat dan bungkus matte maka bungkus kereta satin atau satin warp boleh menjadi pilihan terbaik untuk anda.

4. Brushed Car Wrap

Balut kereta berus dikelaskan kepada 2 jenis yang berbeza. Ia termasuk bungkus kereta tekstur berus dan bungkus kereta bahan berus. Kedua-duanya unik.

Walau bagaimanapun, bungkus kereta tekstur berus menawarkan rupa yang asli pada kereta anda berbanding yang kedua kerana ia tidak mempunyai pantulan tajam.

Balut berus boleh dipasang dengan mudah. Ia boleh memberikan kereta anda rupa baru.


Jenis Warna Wrap Kereta Popular

Salah satu perkara yang menarik tentang pembalut vinil ialah terdapat kemungkinan yang tidak berkesudahan apabila ia datang untuk memilih reka bentuk dan warna pembalut.

Oleh kerana balutan kenderaan direka bentuk menggunakan program komputer, anda boleh mencipta warna dan grafik unik yang akan menjadi sangat sukar dan mahal untuk dicapai dengan cat.

Warna boleh membuat pernyataan yang berani dan malah mencetuskan tindak balas emosi , jadi pilih warna balutan anda dengan berhati-hati dan fikirkan tentang matlamat anda.

Jika matlamat anda adalah mengikut trend, anda boleh mendapatkan inspirasi daripada warna balutan vinil popular seperti hitam matte, rona permata dalam dan rona krom.

Keburukan Wrap Kereta

Walaupun ia boleh menjadikan kereta anda kelihatan lebih menarik dan unik, terdapat beberapa keburukan yang perlu anda pertimbangkan sebelum memutuskan untuk membalut kereta anda.

  • Pertama sekali, wrap kereta boleh menyebabkan kerosakan pada cat kereta anda. Apabila anda mengeluarkan wrap tersebut, ia mungkin meninggalkan bekas yang sukar untuk dihapuskan pada permukaan kereta, terutamanya jika wrap tersebut telah lama dipasang. Ini boleh menyebabkan kereta anda kelihatan tidak bersih dan tidak terurus.
  • Kedua, wrap kereta boleh mengurangkan nilai jualan kereta anda. Banyak pembeli kereta akan lebih suka membeli kereta yang telah diubahsuai dengan cara yang boleh dikembalikan kepada keadaan asal, seperti pemasangan body kit atau tukar warna cat kereta. Wrap kereta pula tidak boleh dikembalikan kepada keadaan asal dengan mudah, jadi ia mungkin akan mengurangkan nilai jualan kereta anda.
  • Ketiga, wrap kereta mungkin tidak selamat pada jangka masa panjang. Plastik atau kertas yang digunakan untuk membalut kereta mungkin akan rosak atau terkelupas akibat pendedahan sinaran matahari, hujan, atau cuaca yang tidak baik. Ini boleh menyebabkan kereta anda kelihatan tidak terurus dan tidak menarik.

Oleh itu, sebelum memutuskan untuk membalut kereta anda, adalah lebih baik untuk mempertimbangkan semua keburukan wrap kereta yang mungkin terjadi.

Walaupun ia mungkin menjadikan kereta anda kelihatan lebih menarik, ia juga boleh menyebabkan kerosakan pada kereta anda dan mengurangkan nilai jualannya.

itu beberapa jenis warp kereta dan harga warp kereta di Malaysia 2023

Perubahan kepada mana-mana harga di atas, mungkin berlaku pada bila-bila masa tanpa notis terlebih dahulu.

Semoga maklumat di atas dapat membantu dan bermanfaat untuk anda semua.

Leave a Comment